Kundtjänst

Priser

Alla priser är exkl. moms, om inte annat anges. Priser inkluderar allt – kostnader för valt tryck (1-färg som standard) samt alla övriga kostnader. Inget tillkommer.

Beställning

Beställning sker enkelt via hemsidan, men vi hjälper gärna till om ni hellre vill beställa via mail eller telefon. Vi tar emot ert samtal på kontorstid, 8.00 – 17.00 vardagar.

Tryckunderlag / original

Vi ser helst att ni skickar ett reprodugligt original, såsom en vektoriserad .EPS, .AI eller .PDF. I de priser som anges ingår dock framtag av tryckoriginal från mindre hanterbara format, såsom .JPG, .TIF, .PSD, eller anpassning från underlag till tidigare tryckta produkter. Om tryckunderlaget skulle visa sig behöva mer ingående hantering, eller om det av någon anledning inte fungerar alls, kontaktar vi er snarast med förslag till lösningar. Om ni är osäkra, skicka det underlag ni har helt enkelt, vi brukar klara av de flesta tryckunderlag utan några merkostnader alls.

Tryck och tillval för mjuka reflexer

Färglagt mellanmaterial trycks med max 1-färg, vanligen Vitt alt Svart. Övriga färgkombinationer kan uppnås med utfallande digitaltryck på ett vitt mellanmaterial. Pris är detsamma oavsett typ av tryck (1-färg Screen el. Digitaltryck). Det är möjligt att beställa flera olika mellanmaterial-färger i en order; 250.-/byte tillkommer. Det är också möjligt att byta tryckmotiv (byte av tryckfärg räknas också som motivbyte); 550.-/byte tillkommer. Nämnda priser är exkl. moms men inkluderar alla övriga start- och hanteringskostnader.

Våra mjuka reflexer trycks alltid på insidan av reflexmaterialet för att maximera reflexens effektivitet. Vi anser att den även blir en effektivare reklambärare trots ett mindre läsbart resultat.

Korrektur och orderbekräftelse

Efter beställning återkommer vi inom 24 timmar med ett korrektur och en orderbekräftelse. Vi inväntar OK eller ändringar/synpunkter på dessa innan order sätts igång. Notera att ev. fördröjning av godkännande kan innebära motsvarande fördröjning i angiven leveranstid. Order med färdigt tryckunderlag kan i detta läge avbokas helt om något oförutsett inträffat. Vid avbokning av order som innefattar större hantering av tryckunderlag måste vi tyvärr ta betalt en fast summa, 780:- för nedlagd tid.

Alla korrektur är skiss/fotomontage och kan inte visa faktiskt produktionsresultat. Tryckets synbarhet är också en variabel, då olika ljusförhållanden och betraktningsvinklar påverkar. I fall då reflexens exakta färg, form och läsbarhet är av vikt, begär otryckt prov eller provtryck (offert) innan order.

Utebliven respons

Vid utebliven orderbekräftelse/korrektur, kontakta oss via mail eller telefon för att undvika fördröjningar.

Produktion och leverans

Efter godkännande av korrektur sker produktion och sedan leverans till er angedda adress. Vi levererar så pass nära det antal som är beställt som möjligt. Produktionsstandard på fabrikerna (framför allt vad gäller mjuka hängreflexer, som tillverkas vid beställning) innebär dock möjlig över/underleverans på +/-10%, så vi reserveras oss för leverans och fakturering enligt levererat antal.

Leveranstid kan ses i formuläret för antal, tryck och tillval på varje produkt, och i vissa fall finns möjlighet att välja en snabbare leveranstid mot en extra kostnad. Vid order där ni behöver reflexerna ett exakt datum (“deadline”) måste detta datum anges vid beställning, även om datumet faller inom ramen för vald leveranstid.

Frakt

Fri frakt gäller leverans till en leveransadress i Sverige. För flera leveransadresser, eller övriga destinationer, tillkommer frakt till självkostnadspris.

Reklamation

Vi garanterar leverans av felfria reflexer med specifikationer enligt godkänd orderbekräftelse och korrektur. Om levererade reflexer avviker från dessa så levererar vi nya snabbt och utan ytterligare kostnader.

Om ni beställt fel, och ändå godkänt korrektur och orderbekräftelse, så kan vi tyvärr inte medge en reklamation. Vi gör vårt bästa för att kontrollera alla misstag som kan ske i en beställning, och dubbelkollar dessa om vi misstänker att ni beställt fel.

Ångerrätt

Ångerrätt/bytesrätt/öppet köp för privatpersoner medges ej, i enlighet med undantag för specialanpassade produkter i Distansavtalslagen.

Betalning

Företag betalar via faktura 20 dagar, eller förskottsfaktura med 2% kontantrabatt. Om förskottsfaktura önskas måste detta meddelas innan leverans, annars faktureras order vid leverans. Privatperson betalar alltid via förskottsfaktura.

Allmän information om hemsidan

3M™ och Scotchlite™ är registrerade varumärken tillhörande 3M Company. Reflexer.com och CEBA är ej affilierade med 3M utan agerar som återförsäljare.

Vi tillhandahåller denna webbtjänst i befintligt skick, och kan ej garantera att allt stämmer till 100%. Vid upptäckt av fel åtgärdas dessa så snabbt vi kan. Vi tar dock inget ansvar för eventuell skada, vare sig ekonomisk eller fysisk, som kan uppkomma vid användande av denna webbtjänst, dess priser och övrig information.

Vi säljer direkt till slutkund med de minimi-antal och priser som anges, och har ej ytterligare återförsäljarrabatter. Vi samarbetar dock gärna med reklambyråer och liknande och kan t.ex. ordna omärkta leveranser.

Förutom hängreflexer i egen form tillhandahåller vi inga specialprodukter och kan tyvärr vare sig hjälpa till med produktutveckling på området, eller försäljning av oförädlat reflexmaterial.